maandag 19 mei 2014

Geen Strava meer - deel 2

Een poosje geleden berichtte ik dat Strava het plots niet meer deed op de smartphone: "geen satellietontvangst" was de melding.

Vorige week maakte ik toch even tijd om uit te zoeken wat er nu eigenlijk aan de hand is. Eerst en vooral ging ik op het wereldwijde web op zoek naar een aantal mogelijkheden en naar gelijkaardige meldingen voor dit toestel (Sony Ericsson Xperia X10i). De telefoon begint zeldzaam te worden (mensen kopen blijkbaar erg graag om de haverklap het nieuwste op dit vlak), dus was er weinig te vinden.

De mogelijke oorzaken werden snel gereduceerd tot twee:
 • de gps-module is gesneuveld
 • Strava doet het niet meer
De manieren om dit uit te zoeken zijn ook geen technisch ingewikkelde zaken: de app "GPS status" werd snel geïnstalleerd en geactiveerd.

Beeld van de site van de ontwikkelaar
Meteen was duidelijk dat er niets mis is met de satellietontvangst.

De conclusie was dus snel gemaakt: probleem met Strava. Ik heb toen de app compleet verwijderd en opnieuw op de telefoon gezet, met hetzelfde resultaat. Het uiteindelijke besluit is dat Strava sinds een bepaalde update niet meer compatibel is met mijn oude smartphone (dateert van 2009).

Aangezien in de Orca de Garmin Oregon 450 continu gebruikt wordt om data te registreren, zal ik die tracks uploaden naar Strava om ze te delen. Dan kan de oude smartphone nog wel even mee en kan de Strava velomobiel club mij nog altijd volgen.

3 opmerkingen:

 1. Op mijn Galaxy S vertoonde Strava ook kuren: er werd slechts een deel van de route opgenomen. Ik ben toen overgestapt op Endomondo, wat wel goed werkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jan,

  Dat is ook hier een besmetting lijkt het wel, het gelijk aanschaffen van een nieuw model zo gauw het op de markt komt. Ook ik ben een "neanderthaler" met mijn klaptelefoontje uit 2010, waar ik helemaal niets mee doe, enkel bellen en sms'en. ( Daar was zo'n ding daar oorspronkelijk voor bedoeld dacht ik, maar die gedachte is al hopeloos verouderd.... :-)

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is precies wat "de markt" wil dat we doen, he. Hoge vervangsnelheid en lekker veel afval produceren. "Goed voor de economie".
   Zo'n X10i is, als je het uiterlijk bekijkt, eigenlijk niet oud. Het is een smartphone, met 4" touchscreen. Probleem met die dingen is dat de ondersteuning van de fabrikant na een poos ophoudt (geen updates meer). Het belangrijkste is dat die doet wat hij moet doen, op Strava na, dan, maar dat ligt blijkbaar aan Strava en niet aan de smartphone. En jawel; ook deze wordt sporadisch gebruikt om te bellen en berichtjes te sturen ;-) (maar ook om een boodschappenlijst op te zetten, de agenda bij te houden, ...)

   Verwijderen