maandag 5 mei 2014

Geen Strava meer...

Ruim een week geleden leken thuis en de werkplek nader tot elkaar gekomen te zijn. Letterlijk. De 23 km slonk tot 12,9 en daarna tot zelfs maar 7 km. Hoe kan dat?

Die afstanden waren wat op Strava geregistreerd werd. Ook wat de snelheid betreft klopte het aan geen kanten meer. Op de gps bleef alles bij het oude.

Vorige week heb ik een paar keren onderweg gecontroleerd wat er gebeurt. Het blijkt dat de gps-ontvangst gedurende een groot deel van de rit wegvalt. De plaats waar ik de smartphone bevestig in de Orca is dezelfde gebleven, dus ligt het ofwel aan een Strava update (weinig waarschijnlijk) ofwel aan de smartphone.

Wellicht controleer ik nog een keer aan de hand van een navigatie-app, om te zien hoe het met de satellietontvangst verloopt, maar ik vrees dat dit niet goed komt.

Voorlopig is het dus afgelopen met registreren via Strava.


4 opmerkingen:

 1. Zo heb ik ook tijdens een zelf opgenomen filmpje een onwaarschijnlijke acceleratie gezien toen ik vanonder de bomen vandaan kwam. Ik zou tot die tijd niet hebben vermoed dat de weergegeven data niet klopte. Kennelijk is er onder bomen te weinig signaal om goed mee te kunnen rekenen, en te veel signaal om helemaal weg te vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jan,

  Ik gebruik geen GPS, heb er ook geen, maar ook bij mij valt af en toe het signaal van de draadloze zender weg. Omdat ik dat vrij vaak had in de eerste maanden ben ik van volledig draadloos naar een bedraade computer teruggegaan, met een draadloze cadansmeter. De computer werkt feilloos met afstanden en snelheden, die komen via de draad binnen, maar de cadansmeter geeft soms de halve waarde aan en soms de max. waarde. Vaak op ongeveer dezelfde plaatsen onderweg, en op dezelfde tijdstippen. Interferentie van een sterke radiozender of iets dergelijks? Ik weet het niet, er valt op deze manier mee te leven, dus houd ik de bedraade computer er maar in voorlopig.

  Groeten, Adri.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Adri. Dit is duidelijk wat anders. De laatste dagen poogde ik enkele keren de gps-ontvangst van de smartphone te activeren, op verschillende plaatsen, maar telkens was de boodschap "geen satellietontvangst". Niet plaatsgebonden dus. Ik vermoed dat de gps-module in de telefoon er de brui aan gegeven heeft.

   Verwijderen
 3. Sinds kort heb ik er ook last van op iPhone SE (deed het daarop al maanden goed) - signaal valt vaak uit soms na 5 minuten al en komt ook niet meer terug - balen. Enige wat veranderd is aanbieder nu T-Mobile ipv KPN meen ik. Maar vraag me af of dat het is... wel knap irritant

  BeantwoordenVerwijderen