donderdag 8 mei 2014

Ligfietstreffen Gentse Liggers - deel 2: het treffen

De Limburgse Liggers moeten toch iets speciaals hebben: op de pakweg 40 deelnemers reed zowat de helft met een velomobiel! Misschien ligt dit aan het feit dat er daar heel wat uitstekende (in vergelijking met de regio waar ik woon) fietsverbindingen liggen?

De vrijdagavond werd volgemaakt met nogal voorspelbare gespreksonderwerpen: ligfietsen en velomobielen... Dat is het voordeel van onder gelijkgestemden te zijn: dan is dit een onderwerp dat nooit verveelt!
Ook nieuw: er was een overdekte en afsluitbare stalling voor alle voertuigen. Het gaf zowat de indruk van een etalage. Wat ik bijzonder opvallend vond: de dominante kleur voor de velomobielen was niet geel, maar wit.


Zaterdag werd in groep gereden. De tocht beschreef twee lussen, met tussendoor een stop aan de technische school, waar we verse spaghetti konden verorberen. Fietsen en pasta: da's een vaste combinatie blijkbaar.
Zowat 40 deelnemers is al een grote groep.


Zoiets maakt het moeilijk om het voor iedereen leuk te houden. De ene wil snel gaan, de ander houdt het liever op cruisen en af en toe raakt bij iemand de energie op. Onder het motto "no man is left behind" of "samen uit, samen thuis" bepaalde dus de traagste het tempo. Soms is dat frustrerend, maar eigenlijk is het wel solidair.

Tussendoor was er ergens een lange, rechte weg met een slecht fietspad en mooi glad asfalt, waar we met enkelen onze velomobielen de sporen gaven tijdens een lange klim en een nog langere afdaling. Zo konden we toch de opgespaarde energie kwijt.

In groep rijden en foto's maken, om één of andere reden lukt me dat niet zo goed. Het aantal beelden is dus erg beperkt, maar hieronder krijg je toch een impressie.

Ergens onderweg
Even halt houden om de groep weer samen te krijgen
Ook in de namiddag moesten we de hele kudde samen krijgen.

Omdat we met velen waren, kan ik nog wat beelden tonen die van medeliggers geleend zijn. Deze zijn gemaakt door Michael. Zijn hele reeks kun je opzoeken op het forum.
Mezelf, goed weggestopt achter het minivizier
De artistieke mogelijkheden met een Orca
Traditionele afsluiter: bier en/of ijs
Al bij al is zo'n treffen best een gezellige boel. Als alles verloopt zoals verwacht, zijn we in 2015 te vinden in Zeeuws-Vlaanderen!

1 opmerking:

  1. Bij de LOL-ligfietsclub ligt de kruissnelhied rond de 30 km/u, als er alleen maar VM-en meerijden.

    Als ik met de Roeifets fiets, dan gaat de kruissnelheid behoorlijk naar beneden. Meestal zo rond de 25, met erg hard tegenwind nog lager. In je VM lig je je dan behoorlijk te vervelen, terwijl ik op de Roeifiets een behoorlijke prestatie aan het leveren ben.

    Na de appeltaart en met de wind mee, wil ik op de terugweg ook nog wel eens >30km/u roetsen :)

    BeantwoordenVerwijderen