maandag 14 oktober 2013

3

Dat is welgeteld het aantal fietsers dat ik vanmorgen kruiste op weg naar het werk, over een afstand van minstens 15 km. Meestal zal dat aantal de 20 ruim overschrijden op het jaagpad en dan nog eens zoveel op de rest van de route. Tot aan het jaagpad had ik er vanmorgen geen aandacht aan besteed, maar het zou wel eens kunnen dat die 3 het totale aantal was op de hele rit. Uitzonderlijk weinig fietsers op de baan.

Regenachtig, wind schuin op kop en duister. Dat waren de omstandigheden. Na de eerste najaarsstorm van gisteren was het jaagpad, dat afgezoomd is met voornamelijk wilgen en populieren, bezaaid met bladeren, die soms nog aan takken hingen. Het ging er dus eerder luidruchtig aan toe in eFAW, met flinke klappen af en toe. Je kunt moeilijk voorzichtig aan lage snelheid tussen die takken laveren; dan duurt de woonwerkrit eindeloos lang. Neen dus: met een rotvaart erover, behalve als de tak er te imposant uit zag. Dan ging het erlangs.
Maar het bleef weer gezellig, zo in de velomobiel. Alleen als het water met bakken naar beneden stroomt en de snelheid hoog genoeg is, komen druppels binnen langs de rand van het velomobieldakje. Anders blijf ik ook met zo'n open dakje mooi droog.

Gisteren had ik de bandendruk nog even gecontroleerd: waar de aanbevolen druk voor de Schwalbe Trykers tussen 4,5 en 5,5 bar ligt, haalde ik nog net 2 bar. Geen wonder dat het de laatste week eerder moeizaam ging... Ze doen het overigens goed, die Trykers. Vooral de zijdelingse grip is opvallend, vergeleken met de PM's die er voordien op lagen.

2 opmerkingen:

  1. Slechte grip met de PM banden? ik heb ze er al ruim anderhalf jaar onder liggen maar over de grip heb ik nog niet te klagen gehad, ben er zelfs vorige winter mee door ijzel en sneeuw gereden. Al zal ik dit jaar het achterwiel wel voorzien van een winterband want sneeuw met een semislick.... niet zo'n fijne combi :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is een relatieve vergelijking. Ik vond de grip van de PMs prima, maar de Trykers zijn wat dat betreft toch nog opvallend beter. Daar staat tegenover dat het 40mm bandjes zijn. De PMs die ik gebruikte waren 47mm en dat heeft zo zijn gevolgen op het vlak van rijcomfort.

      Verwijderen