donderdag 27 maart 2014

werkverplaatsing

Elke dag rij ik met de fiets, Orca of Kobra, naar het werk. Gisteren moest ik in de namiddag een opleiding geven bij een klant ter plaatse. Daarna zou de werkdag erop zitten en dus kon ik recht naar huis na de opdracht. Wat doe je dan? Nou, met de Orca tot bij de klant fietsen, natuurlijk!

De rit werd opgemaakt via Openrouteservice, waarmee ik een rechtstreekse export voor de Oregon 450 kan creëren.

De rit startte vreselijk saai: een kaarsrecht fietspad langs een even rechte baan. Kilometers lang, zonder veel alternatieven.


Een eind verder moest ik het provinciestadje Deinze door, waarna het wegbeeld onmiddellijk veranderde en jammer genoeg het weer ook...


Vanaf Deinze ging de weg verder langs allerlei kleine landbouwwegen, meestal uit beton in allerlei kwaliteiten. Dit was echt een route door landelijk Vlaanderen.


Vanaf Aalter ging het na afloop huiswaarts. Dit was dezelfde route als bij het afhalen van de Radical Cyclone fietskar. Ook tussen Aalter en Gent is het landschap boeiend, als je tenminste bereid bent om een kleine omweg te maken. Zo rij je het hele eind langs het kanaal van Gent naar Brugge. Geen auto's, wel een jaagpad met sporadisch andere fietsers en wandelaars. In het weekend, bij mooi weer, zal het wel wat drukker zijn.


En ergens onderweg, in Merendree, kwam ik het volgende bizarre bord tegen.


Zoek het fietspad... Ik heb het niet gevonden. Dit is trouwens een absurd brede brug, die aan de kant waar ik vandaan kwam doodloopt op een jaagpad. Ergens moet er ooit geld teveel geweest zijn.

8 opmerkingen:

 1. Persoonlijk vind ik het moeilijk met openrouteservice.org te werken. De kaart maakt bokkesprongen wanneer ik probeer in- of uit te zoomen, een ondoordachte klik op de kaart levert ineens een eindpunt op waar ik helemaal niet wil zijn. En krijg het dan maar weer gerepareerd. Ik vind afstandmeten.nl wat handiger.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://nl.wikipedia.org/wiki/Grote_nutteloze_werken

  ^^ hilarisch

  Wellicht is dit er ook eentje. Naja, het is weer wat anders dan altijd in de file staan bij een brug. (Zie: Algerabrug in Nederland)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Merendree brug!! Inderdaad een gigantisch bouwsel voor het weinige verkeer dat er is. Ik heb het bord en het niet bestaande fietspad al eens ter sprake gebracht bij de politie van de Lowazone. Zij zouden de situatie ook anders willen maar stuiten op een njet van de wegbeheerder. Beschouw de pechstrook daar maar als fietspad. Ook altijd een moeilijk punt voor fietsers die op zoek zijn naar de weg naar Aalter. Er gaat tijdens de zomer geen week voorbij dat ik daar iemand de weg moet wijzen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is iets surrealistisch, een brede brug die eindigt op een jaagpad.
  Maar als je op de brug goed kijkt (lees: heel goed) zie je dat er ooit, toen de dieren nog spraken, belijning is geweest. Gent richting Aalter-Brugge al veel keren over gereden, en me daar ook al vergist. Ook al andere fietsers de weg moeten wijzen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zelfs al lag er belijning, het zou even absurd zijn. Net alsof het daar zo vreselijk druk is... Ach ja, dit is één van de vele voorbeelden van dergelijke toestanden.

   Verwijderen
  2. Natuurlijk is de brug "gewoon" surrealistisch (en) absurd.
   De vage belijning had/heeft niets met het surrealistisch/absurde van de brug te maken.

   Verwijderen
 5. Hey Jan,

  Nu je het hebt over "werkverplaatsing"
  Wij kruisen elkaar (bijna) elke morgen tss 7u30 en 7u40 langs de Schelde tss Merelbeke en Eke. Maar ik rij aan de overkant (jaagpad). Eveneens woonst-werk verkeer (Deinze-Merelbeke met mijn mtb/racefiets). Ik ben diegene die je meer dan waarschijnlijk deze winter, tijdens de donkere dagen, wel eens zal verblind hebben met mijn MagicShine op mijn helm :-)

  Ik volg al jaren de ontwikkeling van de WAW en ben "weg" van zo'n velomobiel!
  Ik hoop jou ooit eens te ontmoeten om jouw prachtige aanwinst eens van dichtbij te kunnen zien en je met een paar gerichte vragen te bestoken :-)

  Ik vond jouw blog via mijn vriend "Google" met de zoekopdracht "Schelde" + "Velomobiel". Quasi meteen "BINGO"!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als we eens aan dezelfde kant rijden en je herkent de Orca, doe me dan maar stoppen ;-)
   De rechter-Scheldeoever is wat minder interessant met de velomobiel, maar dat weet je ook wel.

   Verwijderen