woensdag 13 april 2011

magie

Wat eraan voorafging: onlangs verkoos de fietscomputer op de trike zijn bestaan verder te zetten in een andere dimensie. Het ene moment zat die op de achterste steun van de Streamer, het volgende ogenblik was hij verdwenen.
Het vervolg speelt zich af tijdens de eerste aflevering van de nieuwe editie van Trapkracht. Ergens onderweg stopte ik om de groep fietsers te filmen. Toen iedereen voorbij was, stapte ik weer in de trike en zette aan. Van onder mij steeg een geknars op; de aandrijving reageerde plots erg stroef en daarna schoof de bovenste kettingbuis onweerstaanbaar vooruit, met de ketting mee over het kettingblad, waarna de boel blokkeerde. Tegelijk schoot een projectiel van ergens onder mij de straat op.
Dat projectiel bleek een Sigma BC 1606 te zijn ! Die andere dimensie was blijkbaar niet zo aangenaam...

Ik vermoed dat het ding ergens tussen het zitje terechtgekomen was en na bijna een week losraakte, daarbij een kabelbinder stuktrok en weggekatapulteerd werd. Er is enkel wat frictieschade te zien op het display, maar voor de rest functioneert alles nog !

Helaas was de BC1609 ondertussen aangekomen: € 24,50 teveel betaald dus.

Het opent wel opties: ik zal een houder voor een tweede fiets bestellen, zodat de nieuwe teller meteen op beide fietsen dienst kan doen; de 1606 schuift dan door naar de vintage bike van zoonlief en de oude 906 van mijn bukker, nou ja, die vindt ook nog wel een bestemming.

3 opmerkingen:

 1. De display krijg je waarschijnlijk weer mooi met een katoenen doekje en "Commandant Cleaner" polijstpasta.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had me al zoiets afgevraagd, ja. Zou dat ook werken voor de Streamer ? Het oppervlak is wel "iets" meer in dat geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat werkt vast en zeker ook voor de streamer.
  Alleen veel meer werk, in dat geval kan je beter een polijstmachine met een "vachtje" gebruiken, vind je wel eens tweedehands op marktplaats ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen