zaterdag 23 april 2011

Méteren

Dat ligt in Frans-Vlaanderen, net over "de schreve". Het is de regio met de Zwarte en Rode Berg, de Kattenberg en zo. Heuvelachtig, ruraal gebied; rustig, met vooral wandelaars en fietsers.

Daar hadden enkele Gentse Liggers afgesproken met hun Franse kompanen van Vélorizontal voor een familiale uitstap. De variëteit aan fietsen was erg groot.

Terratrike tandem
Ice Q NT met héél veel gadgets
Batavus Ultimo: 8 kg !
De weergoden waren ons gunstig, zéér gunstig, gezind: de temperatuur zou rond de 20 ° bedragen, droog, lange perioden met blauwe lucht en matige wind. Ideaal voor een fietsuitstapje dus.

De organisatie was wel "op zijn Frans": afspraak rond 9u in Méteren, waar we begonnen met een ontbijt, terwijl de (lig)fietsers toekwamen. Krentenbrood, koffie, thee, fruitsap, ... Tegen 10 u gaf "Miss Méteren" het startsein voor de groep van pakweg 30 fietsers van allerlei slag en alle leeftijden (van kleuters tot gepensioneerden).


Dit was een ander soort tocht dan wat we door de band doen met de Gentse Liggers: familiaal betekent erg traag (een gemiddelde van 14 km/u), geregeld wachten.  Kort voor de middag was er een ernstig oponthoud als gevolg van een valpartij, die eindigde met dit:


Juist: dit is een ziekenheli. Eén van de meefietsende kids was geslipt op wat grint en de nooddiensten vonden het nodig om haar met de heli naar het ziekenhuis te vervoeren. Gelukkig was Louise tegen 's avonds alweer thuis, met enkel wat hechtingen.

Op het einde van de rit stonden 40 km op mijn teller en kon ik de trike weer in de auto laden om naar Gent te rijden, na een gezellig, gezapige fietsdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten