zondag 3 april 2011

lost

in another dimension, probably.

Het zit zo: vrijdag nam ik de trike voor een korte verplaatsing naar het gemeentelijke administratieve centrum. Omdat het maar 2 km is, deed ik dat met mijn gewone kleren (lees: geen fietskleding), met als enige toegift zo'n fluoband om mijn rechterenkel. Kwestie van mijn ketting niet te kuisen met een broekspijp. Ik had zelfs een paar gewone stapschoenen aan. Niet zo handig, gecombineerd met MTB-SPD pedalen, maar het ging.

Helaas, ergens halfweg in het doorgaan veegde mijn linkerbroekspijp de Sigma fietscomputer uit de houder. Ik hoorde het ding losklikken en stopte onmiddellijk. De plaats: een brede, behoorlijk net geasfalteerde straat, met daarnaast huizen met imposante voortuinen. De fietscomputer: weg...

Ik heb nog de hele straat over een lengte van bijna 100 m afgespeurd, aan beide kanten, maar het ding was spoorloos. In het weerkeren, pakweg een kwartier later, herhaalde ik die procedure en een uur later ben ik - voor alle zekerheid - met dochterlief nog eens gaan kijken. We konden maar één ding besluiten: 't is weg ! Waarschijnlijk zit die nu op een trike in een andere dimensie. Of misschien is ie gewoon in een rioolkolk terechtgekomen, maar dat klinkt niet zo boeiend.

Zaterdag ging ik dan maar naar de fietshandel een nieuw exemplaar halen: BC 1606 is ondertussen vervangen door 1609 bij Sigma.


Ander kleurtje, enkele functies extra, maar zowat de dezelfde prijs volgens het wereldwijde web. Helaas: de Belgische invoerder heeft besloten dat enkel de draadloze versie hiervan nuttig is. Die kost dan wel het dubbele en draadloos werkt niet op de trike... Gelukkig is er nog Rose om een oplossing te bieden. Binnen een paar dagen kan ik weer zien hoe hard ik ga, hoe snel ik trap en welke afstand ik afleg.

5 opmerkingen:

 1. Ik gebruik meters van de HEMA met lange en dikke kabel, die bevallen mij beter dan Sigma tellers.
  Bijkomend voordeel, ze zitten stevig en vallen er niet bij lichte aanraking uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik gebruik helemaal geen kilometertellers.
  Die competitie met jezelf heeft volgens mij geen enkele zin.
  De competitie met andere weggebruikers kun je aangaan door voor of achter je te zien.
  Om af en toe een notie van snelheid te hebben neem ik dan de Garmin even mee.
  Geen gedoe met magneetjes, draadjes, knoopcellen, instellen wieldiameter, alles opgelost!

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je bent een man naar m,n hart , Mick .
  maar soms ..... , ach nee , je hebt gewoon gelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben grootgebracht met cijfers en feiten (vader is ingenieur...) en vind het gewoon leuk om met mezelf in competitie te gaan, wel op het moment dat het me schikt. Daarnaast zijn dergelijke gadgets gewoon leuk. En die Garmin, daar wordt aan gewerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ anoniem: de Hematellers voldeden niet aan het verlanglijstje. Trapfrequentie, twee dagtellers, verlicht display. Op de Trek zit al jaren een eenvoudiger uitvoering en het was ook handig om twee systemen met dezelfde logica te gebruiken. Maar ik geef toe: ze hebben ook hun nadelen.

  BeantwoordenVerwijderen