dinsdag 5 april 2011

optimisme

of niet nadenken. Kies maar.

Wat eraan voorafging: Sigma BC 1606 fietscomputer is verdwenen.

Dochterlief wou diezelfde dag met de fiets naar haar vriend, maar fietste nog nooit naar daar. "Daar" is op 10 km van hier en het aantal mogelijke routes is schier eindeloos.
Vrijdag was de avond mooi: licht bewolkte hemel, de zon scheen heerlijk, de temperatuur was in de loop van de dag gestaag omhoog gekropen. Kortom: het kriebelde. De trike met mij erop zou dus haar gids zijn. Omdat ik graag cijfertjes zie, klikte ik de trouwe Sigma 906 van mijn Trek en zette die in de houder van de Gforce. In het doorgaan ging het niet zo snel, naast een jongedame op een oude bukfiets en met tegenwind. Toch haalde ik bij een afdaling naar de Ringvaart (in Melle) een mooie 50 km/u.

In het weerkeren kon ik mijn eigen tempo bepalen, dan nog met rugwind. De snelheid ging niet onder de 30, flirtte zelfs met de 40 km/u. Dat was niet meer normaal !

Tot ik eraan dacht dat die computer afgesteld was op een 622 band (ETRTO maatgeving) - ofte 28" - en niet op een 559 (26"). Nou ja: het ging toch goed en de rit was leuk.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Jan,

  Ja ho, maar met 26" 559 in te stellen ben je er echt nog niet!
  Als ik een 406-32 Schwalbe monteer heb ik een heel wat kleinere wielomtrek dan met een 406-50 HPV-band. Die toch allebij 20" heten...

  Gelukkig ben je erg in je schik met getalletjes!

  Mvg Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar heb je (alweer) gelijk.
  "Meten is weten" is het motto waarmee ik grootgebracht ben:ik zal dus de wielomtrek meten.

  BeantwoordenVerwijderen