zaterdag 1 december 2012

Veerpootmiserie

Sinds ik onbedoeld door een sleuf reed, zit de linkerveerpoot muurvast. Heel vervelend en zo merk je snel dat die dingen er niet enkel voor het comfort op zitten. eFAW danst als een jong veulen over een oneffen wegdek en sturen wordt een intensieve bezigheid. Zeer oncomfortabel en bovenal ronduit gevaarlijk, dus terwijl de procedure voor de schadeloosstelling loopt, moet het probleem aangepakt worden.

Daarom ging het linkerwiel eraf en werd de veerpoot verwijderd. 

Wiel en veerpoot verwijderd
 De veerpoot werd uiteengehaald, want die bestaat uit een onderste/buitenste en een bovenste/binnenste deel.

Veerpoot: onderste deel

Veerpoot: bovenste en onderste deel

Veerpoot: onderste en bovenste deel met toe te voegen stukken vooraan
Ergens onderaan in die veerpoot, een keer de bovenkant eraf gehaald is, vermoed ik nog een stuk plastic en een veer (vermoedelijk in stukken), maar die dingen zijn er niet uit te krijgen.
De veerpoot is gespoeld met ontvetter, er is gepoogd een eind conisch geslepen draadstang in het plastic te draaien en/of te smelten... allemaal tevergeefs: je ziet dat er wat zit, maar het raakt er niet uit.

Ergens onderaan in deze buis zit nog een stuk veer en een stuk plastic
Dit weekend wordt dat verder zoeken hoe dit, minstens tijdelijk, kan opgelost worden.Een keer die stukken eruit geraakt zijn, moeten een nieuwe korte veer en plastic huls erin komen, want zoals het nu is, kan het geheel nooit werken.

5 opmerkingen:

 1. Wat lastig, je kunt natuurlijk ook niet te veel geweld toepassen op de veerbuis want dan vervormd ie nog...

  Misschien kun je nog met temperatuurverschillen/hopelijk uitzetten van het materiaal het proberen ? Ding in een hete bak water of op de verwarming leggen ? En/of met een licht hammertje tikken ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De truc met de hamer deed het niet. Morgen probeer ik met de buis te verwarmen (stond op de planning). Hopen dat het lukt. Dit is inderdaad echt moeilijk, vooral omdat je er maar aan één kant aan kunt.

   Verwijderen
 2. Je kan hengelen met een spaak die aan het einde gebogen is om zo een haakje te vormen. Zo heb ik ook al eens een plastic dopje uit de veerpoot gevist.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. krijg je de grote as er nog uit ? ( die waar je wiel op zit )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik niet geprobeerd: geen nood aan. Wiel ging er wel vlot af.

   Verwijderen