maandag 26 maart 2012

lenteweer

Alles komt bij elkaar. De eerste werkdag vorige week betekende een verplaatsing naar Sint-Amands. Dit is een rustige, prachtige gemeente aan de oever van de Schelde.

Ik koos voor het transport opnieuw een (vouw-)fiets en trein-combinatie: er werd namelijk mooi weer aangekondigd.

Alweer blijkt dat de site van B-Rail (de Belgische spoorwegen) veel te wensen overlaat. Sint-Amands ligt niet langs een spoorlijn, dus moet ik maar uitzoeken waar ik wel terecht kan. Uiteindelijk kan ik in de eigen gemeente (2 km van thuis tot aan het station) opstappen en tot Buggenhout rijden. Vandaar is het ongeveer 6 km tot aan het doel, deels over de Scheldedijk, deels langs kleinere en grotere wegen. Een goede routeplanner doet wonderen daarbij !

Na de opleiding kies ik ervoor om van het prachtige weer te genieten en dus niet naar Buggenhout weer te keren. Het doel is nu Dendermonde en daarvoor snij ik twee grote meanders van de Schelde af. Eerst steek ik met het veer in Sint-Amands over.

Dan rij ik tot aan Baasrode, waar een volgend veer wacht om weer op de rechteroever te belanden.

Daarna steek ik weer een lus af, waarbij ik door een zeer rustig en onbebouwd gebied fiets.


De Birdy heeft weinig last met het onverharde pad met de vele putten - dit is geen velomobielterritorium - en het is zalig fietsen onder een stralende zon en een mooie hemel. Enkel de temperatuur is wat aan de lage kant, maar met een jas is dat simpel op te vangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten