dinsdag 30 april 2013

Uitpakken en wegwezen


Een pakje op het terras...

Op  internationale treinen - in mijn geval binnenkort Thalys en TGV - moet een vouwfiets in een hoes zitten, dus werd een hoes gemaakt.


Bovenaan is het midden open gelaten, zodat je de fiets aan het frame kunt optillen.


Zo zet je de Birdy op de hoes om die er vervolgens omheen te trekken. Aan beide einden zit een touwtje in een tunnel, zodat je die einden wat kunt inkorten over de fiets en daarnaast werd, over zowat 1/3 vooraan en achteraan, een strip klittenband bevestigd.


Als het pakje opgevouwen is, zal het ongeveer 20x20x8 cm groot zijn.


De hoes is gemaakt van een rest gewaxt katoen; het label is recyclage en het touw ook. Ik hou ervan als materiaal een nieuw leven kan krijgen.2 opmerkingen:

 1. Nu maar hopen dat een minder snuggere reiziger om treinbemanning het niet aanziet voor militiar wapen of explosief tuig en groot alarm slaat...

  Het zal niet de eerste of laatste keer zijn dat een trein uren vertraging oploopt omdat iemand vind dat iets er 'verdacht' uitziet en de politiemacht tot aan de EOD toe laat uitrukken, die er dan uiteindelijk achter komen dat het een vergeten rugtas of koffertje is...

  Als eens handboeien om je polsen geklikt voelen worden Jan ? Ik bedoel dan wel met de minder prettige knie in je knieholte gedrukt en dan onzacht in je nek terwijl je van zeer nabij de betontegels inspecteert.

  Misschien maakt je er met deze matgroene hoes met vreemde stangen in een trein gerede kans op ;-)))
  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, het zijn wel de spoorwegdiensten die eisen dat de vouwfiets ingepakt is.
   De vertraging zou vervelend zijn: dan mis ik in Parijs mijn aansluiting !

   Verwijderen