maandag 22 april 2013

Zwabberen en dweilen

eFAW zit in het nieuw: nieuw wiel links, nieuwe aluminium draagbalk aan de linkerveerpoot, nieuwe glijbus in diezelfde veerpoot, het voorste kogelkopje is vernieuwd en rechts is de voorste stang bijgesteld.
Al bij al zijn dat ingrijpende werken. Een korte testrit gisteravond deed vermoeden dat alles in orde was, maar bij het aanzetten vanmorgen was meteen duidelijk dat die indruk helemaal fout was.

De eerste 100m van de route gaat over sterk geaccidenteerd terrein: een stukgereden kasseiweg. Daarbij sloegen de voorwielen alle kanten uit en ergens vooraan klonk gerammel... Niet goed ! Met een zwabberende velomobiel valt amper te rijden, al helemaal geen grote afstanden.
Er zat niets anders op dan rechtsomkeer te maken (linksomkeer eigenlijk) en de auto te starten.

Vanavond wordt het zoeken naar wat fout gelopen is. Sporing ? Een stang die niet goed vastzit ? Geen idee eigenlijk. Zo op het zicht valt er niets abnormaals te merken.

2 opmerkingen:

 1. Jan,

  ik heb oneindig grote bewondering voor het geduld en de liefde waarmee je de eFAW blijft verzorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, Paul. Ooit moet er eens een eind aan komen. Dan is eFAW beter geschikt voor wie er minder kilometers mee doet, maar er ook nog plezier aan wil beleven. Ik vraag me echt af hoeveel kilometers deze velomobiel al achter zich heeft. Een schatting: 150.000?

   Verwijderen