woensdag 12 september 2018

Indian summer/été indien/nazomer

Bijna half september. Vaak is het nog goed weer in die maand en nu is het niet anders. Dat is een prima moment om van te genieten. De E-Orca bleef gisteren op stal en de woon-werk verplaatsing werd gemaakt met eTangens.


Dat gaat langzamer: gemiddeld rond 30 km/u, waar het met de E-Orca vaak 40 of net wat meer is. De beleving is wel helemaal anders, omdat je open zit.
Vandaag is het de E-Orca weer: er is regen verwacht.

3 opmerkingen:

 1. Van volledig HPV ben je de afgelopen jaren overgestapt op E-bikes.

  De wattages die de motor leveren hoeven niet meer uit je benen te komen. Komt het nog wel eens voor dat je dezelfde afstanden zonder E fietst? Zo ja, merk je dan verschillen op vergeleken met vroeger?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wim, ik denk dat ik het best zo kan stellen: ver fietsen doe ik niet vaak. De laatste jaren evolueert dit naar puur functionele verplaatsingen. De afgelopen zomer heb ik amper recreatief gefietst. Gewoon geen tijd (huis, tuin, andere activiteiten). De ondersteuning zie ik als een middel om de reistijd te verkorten. Naar mijn gevoel steek ik nog steeds evenveel energie in het fietsen - wellicht net iets minder -, maar de ondersteuning zorgt voor extra snelheid. Zo wordt de verplaatsingstijd verminderd. Met een Orca zonder 'E' rij je niet continu 40 km/u (waar het verantwoord is). Dan kun je natuurlijk weer argumenteren dat ik de verkeerde velomobiel kocht, maar zo kunnen we blijven doorgaan.
   De Heinzmann pedelec heeft mijn gewone Trek toerfiets vervangen. Daarbij merkte ik, net als vele anderen, dat het gewoon nog evidenter is om de fiets te nemen.
   Maar veel hangt van jezelf af. Dochterlief ging onlangs met enkele vriendinnen met de fiets naar de andere kant van de stad. Bijna allemaal elektrisch, maar zij vond het onzin in dat geval: 'om 20 km/u te rijden hoef je echt geen elektrische fiets', was haar commentaar.

   Verwijderen
 2. 40 gemiddeld? Heb ik een geel plaatje gemist :+?

  Ik heb in anderhalf jaar tijd slechts één rit >40 km/h gemiddeld gehaald met mijn Mango+; maar dat was wel een rit van 60km, zonder -E.

  BeantwoordenVerwijderen