maandag 6 januari 2020

5 januari: Driekoningentocht met WOL

Een nieuw jaar begint met goede voornemens en die maak je dan liefst ook waar. Binnen het kader van de blog is het goede voornemen: wat meer ritten meerijden dan vorig jaar (1).
Bijgevolg reed ik gisteren, 5 januari, de Driekoningentocht mee: de West- en Oost-Vlaamse liggers (WOL) proberen hier een lokale traditie van te maken. Dit is de enige tocht die WOL exclusief voor velomobielen organiseert.

65 km, vertrekkend bij Fietser.be1 grote snoepwinkel voor ligfietsers. Er is ook een mooie collectie trikes, voornamelijk ICE.Na een kleine vertraging - een lager in het rechterwiel van Dieters WAW had het begeven - van een uurtje (best gezellig) reden we rond Gent om daarna zuidwaarts te trekken, naar de rand van de Vlaamse Ardennen.

Onderweg was er niet veel tijd om foto's te maken: enkel velomobielen, weet je wel, en die rijden zonder pauzeren. Of toch bijna.


Oosterzele
Na het middageten in Gavere kregen we als toetje een iets andere ondergrond voorgeschoteld.Daarna kwamen we langs een voor mij wel zeer gekende route: het jaagpad langs de Schelde. Dat is mijn dagelijkse woonwerk-route. Een mooi eindje om door wat snelheid te halen en ideaal voor eindelijk enkele mooie beelden.


3 op een rij


en 4 (WAWs) op een rijUiteindelijk had ik 75 km op de teller. Niet zoveel, maar wel leuk.

Voor de geïnteresseerden: naast de 4 WAWs waren er nog
  • 1 Mango
  • 1 pseudo-Mango (Strada) - sorry, Hans
  • 2 E-Orca's
  • 1 eAlleweder
Het smaakte naar meer.

3 opmerkingen: