dinsdag 19 mei 2020

In de buurt

Ondertussen zijn we allemaal vertrouwd met de term Covid-19 en de maatschappelijke gevolgen ervan. Er zijn dus geen treffens, geen ritten met de ligfietsers. Dat wil niet zeggen dat er niet gefietst wordt, hoor. Al enkele maanden zijn er andere zaken die veel tijd vragen: een stuk van de tuin opnieuw aanleggen, een zolder - die één grote ruimte was - indelen in kamers ...

Waar sommigen een hele poos thuis zaten omdat het bedrijf, het werk, dicht was, ging het bij ons gewoon door. Dat wil zeggen: er was evenveel werk, maar dat deden en doen we van thuis uit. De dagelijkse marathon met de fiets, heen en terug naar het kantoor, is dus weggevallen. De Orca doet veel minder kilometers en met het mooie weer worden de uitstappen meestal met de pedelec of de trike gedaan.

De ritten gaan niet ver, want zoveel tijd is er ook niet. Meestal worden de ritten dus beperkt tot pakweg 20 km. Ook gisteren was het weer zo'n mooie avond. Als je rond 20u vertrekt, zit de zon al laag. Dat is een nadeel als je tegen de zon in rijdt, maar het zorgt wel voor prachtig licht en mooie schaduwen.
Zoals vaak in die omstandigheden kies ik voor de trike: die is lekker comfortabel en snelheid is voor zo'n rit van ondergeschikt belang.


Er zijn mooie, vlakke fietspaden aangelegd op deze brug (Gontrode Heirweg, over de Ringvaart), maar als van de andere kant voetgangers komen, is het duidelijk te smal. De balustrade is ook meer design dan functioneel: als fietser wijk je automatisch uit naar links. Het bruikbare fietspad is dus een pak smaller dan het lijkt.
 

Voorbij de brug gaat het linksaf over een recent fietspad langs het kanaal. Heerlijk rustig tussen het groen. Zo rij ik verder tot het centrum van Melle, waar ik naar de linkeroever van de Schelde oversteek.
 


Zoals ik schreef: de laagzittende zon zorgt voor prachtig licht. Links ligt de Schelde, rechts een natuurgebied met de typische begroeing van de Scheldemeersen: voornamelijk wilgen, populieren en elzen.

Zo'n ontspannende rit doet altijd goed. In deze dagen is er amper autoverkeer en de meeste wandelaars en fietsers zijn zichtbaar minder gespannen. Er wordt vaak geglimlacht en gegroet. Heerlijk.Geen opmerkingen:

Een reactie posten