vrijdag 21 oktober 2011

herfstrit

Gisteren moest ik voor het werk in Zingem zijn. Van daaruit reed ik naar huis langs de mooiste route: de Scheldedijk. Mooi weer, aangename temperatuur voor de tijd van het jaar en rustig op de weg. Wat wil een mens nog meer ?


De aanloop vanuit Zingem liep langs landelijke wegen.


Damstraat Zingem
Maar op de dijk kwam ik alweer een onverwachte hindernis tegen.


Scheldedijk (sluis Zingem)
Aan de linkerkant zie je een spontaan ontstaan pad om de werken te omzeilen. 't Is te doen, maar hemeltergend is dat er vooraf weer geen enkele aanduiding van de werken te bespeuren viel. 100 m voor de werken stond wel een bordje "wegomlegging" dat naar een baan weg van de dijk wees, maar waarom dat er stond ? Dat kun je nergens uit opmaken.


Daar voorbij was het weer genieten geblazen. Wind van schuin achter en gezellig onderuit in de spanzitting.4 opmerkingen:

 1. Een spanzitting is ook mijn favoriete soort stoel. Op de Rans heb ik ook een spanzitting.
  Ik ken je blog niet uit mijn hoofd; dus ik vraag het maar even: Heb je die spanzitting zelf in de VM geplaatst?
  Wim (Op de Thys 209 kan een spanzitting uiteraard niet, maar roeien is toch echt heel anders dan fietsen).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, Wim. Uiteraard ken je die blog niet uit je hoofd ! De spanzitting zat in eFAW toen ik die overkocht. De herkomst is mij dus onbekend.
  De enige verandering die ik deed, was de zitting pakweg 2 cm verlagen. Dat kon doordat die op een frame gemonteerd was.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. W&Z en fietsers, 't blijft een moeilijke combinatie. Vorige week werden er langs het kanaal Gent-Brugge bomen gerooid in het gedeelte tussen Moerbrugge en Steenbrugge. En wat doet Waterwegen en Zeekanaal dan? Jawel, gewoon het jaagpad met een dranghekken afsluiten en een groot C3-bord plaatsen. Omleiding? Nooit van gehoord! Wat met de talrijke schoolieren die dagelijks dat stukje jaagpad nemen? Dat zal W&Z duidelijk worst wezen! Dus, dat meld ik maar eventjes. En jawel, hoor, twee dagen na m'n melding gebeurt er iets... O neen, geen omleidingsborden! W&Z maakt het zelfs nog bonter: over de hele breedte van het jaagpad en de bermen worden er plastic linten gespannen, zodat fietsers er helemaal niet doorkunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eeuwige, je weet het: ik heb ook al aanvaringen gehad met W&Z. Het lijkt hopeloos: voor hen zijn fietsen dingen voor recreatief gebruik, die net getolereerd worden langs het water. Zou daar ook maar één iemand met de fiets naar het werk rijden?

  BeantwoordenVerwijderen